• Joe Biden anunțase retragerea întregului personal militar până pe 31 august.
  • Suhail Shaheen: Dacă nu respectă termenul, vor fi reacții.
  • Joe Biden: Speranța noastră este că nu va trebui să extindem termenul.

Talibanii îi vor afară din Afganistan pe americani, cât mai reprede posibil. Până pe 31 august, trupele militare ar trebui să plece. Altfel, vor fi consecințe. Avertizează asta purtătorul de cuvânt al talibanilor, Suhail Shaheen.

Suhail Shaheen, purtător de cuvânt al talibanilor: „Este o linie roșie. Președintele Biden a anunțat acest acord, că până la 31 august își vor retrage toate forțele militare. Deci, dacă s-au extins, asta înseamnă că extind ocupația. Dacă intenționează să continue ocupația, atunci va provoca o reacție”

Joe Biden nu se arată sigur de respectarea termenului de retragere. Este un proces dificil, spune el. Liderul american este în discuții cu forțele militare și cu liderii G7.

Statele Unite au evacuat sâmbătă și duminică – 11 mii de civili, de pe aeroportul din Kabul. De când au preluat talibanii conducerea, 28 de mii de oameni au fost evacuați din Afganistan. Toate persoanele ajung în centre militare de tranzit, unde vor fi verificate. Dacă primesc acordul, cetățenii afgani vor putea merge apoi în Statele Unite.

Joe Biden, președinte SUA: „Evacuarea a mii de oameni din Kabul va fi grea și dureroasă, indiferent când a început, când am început. Există discuții între noi și militari despre prelungire (n.r. a perioadei). Speranța noastră este că nu va trebui să ne extindem, dar vor exista discuții despre cât de avansați suntem în acest proces”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...