• Publicațiile din întreaga lume relatează despre avansul lui Biden în alegeri
  • Republicanii sunt puși într-o situație inconfortabilă de atitudinea lui Trump
  • CNN: Jared Kushner, ginerele lui Trump, încearcă să-l convingă să cedeze
  • Fox News: Trump va face transferul de putere doar în anumite condiții
  • Democrații au început, deja, să formeze un Guvern

Se stă cu ochii în continuare pe Statele Unite. Toată lumea vrea să vadă ce va face Donald Trump – a tot repetat că are un număr record de voturi și că a fost furat la numărătoare.

Nu a dat tradiționalul telefon de felicitare, deci nu și-a recunoscut înfrângerea.

Joe Biden e președintele ales al Statelor Unite, dar ce nu știe nimeni e când se va face anunțul oficial, când se va declara cursa electorală încheiată, definitiv și fără contestații.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Sorina Matei, jurnalist Aleph News: „Așteptăm un semn de la Donald Trump, când se trezește, deocamdată s-a trezit doar familia, ar trebui să se fi declanșat un mecanism de transfer pașnic al puterii, acest mecanism este unul destul de tehnic, presupune mai multe etape, este generat atât de Constituție, cât și de legislația în vigoare americană, asta înseamnă că Joe Biden, echipa lui Joe Biden, echipa de tranziție trebuie să ia puterea, mai multe tehnicalități sunt implicate în acest proces, dar și echipa de la Casa Albă a lui Donald Trump trebuie să dea, să ofere această putere, vorbim de informații clasificate, vorbim de preluarea unor atribuții, vorbim de cheltuieli federale, vorbim de foarte multe lucruri, tocmai de aceea, toată lumea se întreabă în acest moment ce va face Donald Trump când se va trezi.

Până acum s-a trezit doar Eric Trump, fiul lui Donald Trump, a scris cu puțin timp în urmă pe platforma Twitter. În urma unor nereguli descoperite ieri în Georgia, cere în acest moment renumărarea manuală a voturilor din toate cele 50 de state – important de știut că niciun stat nu a numărat toate voturile, mai sunt voturi de venit, teoretic acest proces ar trebui să se încheie pe 8 decembrie, dar o să vedem ce se va întâmpla.

Georgia, de exemplu, este un alt stat pe care speră, în continuare, să-l obțină, atât Donald Trump, cât și Partidul Republican, iar miza este foarte importantă pe Georgia pentru Partidul Republican, pentru că de Georgia depinde Majoritatea Republicanilor în Senatul American”.