• Autorităţile promit, din nou, că vom vaccina o sută de mii de oameni pe zi
  • Obiectivul propus este promis de mult timp şi de Valeriu Gheorghiţă şi de Florin Cîţu, dar tot mai greu de atins
  • După 20 aprilie, începe campania de vaccinare cu centre mobile în localităţile din mediul rural

Autorităţile tot promit 100.000 de vaccinaţi pe zi, însă nu ajungem la această cifră. În ultimele zile am vaccinat în jur de 55 de mii de persoane, dar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare spune că suntem aproape.

Obiectivul propus este promis de mult timp şi de Valeriu Gheorghiţă şi de Florin Cîţu, dar tot mai greu de atins. O sută de mii de oameni vaccinaţi pe zi şi 10,7 milioane de oameni vaccinaţi până în septembrie. Acestea sunt ţintele pe care le-au promis autoritățile de la începutul campaniei de vaccinare.

În urmă cu două săptămâni ne spuneau coordonatorii că atingem 80 de mii de oameni pe zi cu mărirea numărului de persoane vaccinate pe centru, de la 60 la 90. Noi am reuşit să vaccinăm în jur de 55 de mii săptămâna asta.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Când se va atinge pragul de 100.000 de persoane vaccinate zilnic

După şedinţa de ieri, de la CNCAV, Valeriu Gheorghiţă a spus că la jumătatea lunii aprilie se va putea atinge acest obiectiv. România va vaccina o sută de mii de oameni pe zi cu ajutorul delor 3 mii de medici de familie care şi-au arătat disponibilitatea până acum şi a centrelor de vaccinare care urmează să se deschidă.

Mai mult decât atât, numărul ar trebui să crească după 20 aprilie, când începe campania de vaccinare cu centre mobile în localităţile din mediul rural.

„În decursul lunii aprilie se vor deschide toate centrele de vaccinare prevăzute la nivel naţional şi, de asemenea, încă din 7 aprilie a fost crescută capacitatea de vaccinare pe fiecare flux, însă în raportările zilnice vom observa acest lucru începând cu data de 10 aprilie, pentru că este important să existe un timp de notificare a persoanelor din lista de aşteptare pentru programare. Tocmai de aceea nu se regăsesc aceste date în cifrele pe care le înregistrăm în aceste zile.”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Câte persoane sunt vaccinate în fiecare zi

  • 6 aprilie – 54.949 vaccinaţi
  • 7 aprilie – 55.339 vaccinaţi
  • 8 aprilie – 56.823 vaccinaţi