• Primele rezultate ale testării vaccinului împotriva COVID-19 pentru copiii de 5 până la 12 ani sunt așteptate în iulie, iar în septembrie, pentru copiii mai mici, a declarat Uğur Şahin, directorul executiv al BioNTech.
  • BioNTech și Pfizer au cerut în această lună autorităților de reglementare din SUA aprobarea utilizării de urgență a vaccinului lor pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.
  • Compania urmează să depună și la autoritățile de reglementare europene cerere de aprobare a vaccinului pentru copiii cu vârsta de cel puțin 12 ani.

BioNTech a început studiile de testare a vaccinului pentru COVID-19, dezvoltat împreună cu Pfizer, pe copii cu vârsta de cel puțin șase luni, rezultatele testelor urmând să apară în luna septembrie, a spus directorul companiei pentru revista Der Spiegel.

„În iulie ar putea fi disponibile primele rezultate pentru copiii de 5 până la 12 ani, iar în septembrie, pentru copiii mai mici”, a declarat directorul executiv al BioNTech, Uğur Şahin. El a adăugat că evaluarea datelor durează între patru și șase săptămâni.

BioNTech și Pfizer au cerut în această lună autorităților de reglementare din SUA să aprobe utilizarea de urgență a vaccinului lor pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Şahin a mai spus că BioNTech se află „în ultimele etape” înainte de depunerea cererii de aprobare a vaccinului pentru copiii cu vârsta de cel puțin 12 ani la autoritățile de reglementare europene.

Un studiu publicat la sfârșitul lunii martie a afirmat că vaccinul împotriva COVID-19 al celor două companii este sigur, eficient și produce răspunsuri consistente ale anticorpilor în organismul adolescenților.

Vaccinul Pfizer / BioNTech, administrat în două doze, este deja autorizat pentru utilizare la cei cu vârsta de cel puțin 16 ani.

În prezent se consideră că tinerii sunt mai puțin predispuși să sufere cazuri severe de COVID-19, existând o probabilitate mai ridicată să aibă infecții asimptomatice, putând transmite astfel COVID-19 altor persoane.