Când va începe vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 în Europa

Când va începe vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 în Europa Sursa Foto: Profimedia
  • Vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 poate începe în primul trimestru al anului 2021, în Europa.
  • UE ar putea plăti 10 miliarde de dolari pentru a asigura câteva sute de milioane de doze ale vaccinurilor Pfizer-BioNTech şi CureVac.
  • Compania americană Moderna a anunţat săptămâna aceasta o eficienţă de 94,5% pentru vaccinul anti-COVID-19.

Vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 poate începe, pentru ţările Uniunii Europene, în primul trimestru al anului viitor, spune Andrea Ammon, şeful Centrului European pentru Prevenirea şi Controlarea Bolilor (ECDC), transmite Euronews.

Uniunea Europeană ar putea plăti 10 miliarde de dolari pentru a asigura câteva sute de milioane de doze ale vaccinurilor dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi CureVac.

Compania americană Moderna a anunţat săptămâna aceasta o eficienţă de 94,5% pentru vaccinul anti-COVID-19 pe care îl dezvoltă, fiind a doua companie din SUA care oferă rezultate cu mult peste aşteptări în această privinţă.

În prezent, Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) se află „în discuţii zilnice cu FDA (Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA) pentru a sincroniza evaluările vaccinurilor de combatere a coronavirusului”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

CE a încheiat până acum cinci contracte de precomandă cu AstraZeneca, Johnson & Johnson, CureVac, Pfizer/BioNTech şi Santofi-GSK.