• Compania Johnson & Johnson va livra Uniunii Europene primele doze de vaccin pe 19 aprilie
  • Vaccinul Johnson & Johnson a fost utilizat doar în America de Nord şi în Africa de Sud
  • Vaccinul anticorovirus Johnson & Johnson este al patrulea autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului

Primele doze ale vaccinului anticoronavirus Johnson & Johnson vor fi livrate în Uniunea Europeană începând din 19 aprilie, anunţă compania farmaceutică americană, potrivit Agenţiei France-Presse şi postului BFMTV.

Până în prezent, vaccinul Johnson & Johnson a fost utilizat doar în America de Nord şi în Africa de Sud.

Vaccinul anticorovirus Johnson & Johnson este al patrulea autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului, după cele produse de Pfizer-BioNTech, Moderna şi Oxford-AstraZeneca.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pentru a permite creşterea producţiei şi a răspunde cererii, compania Johnson & Johnson a semnat în ultimele luni acorduri cu firme farmaceutice din Europa – cu Sanofi (Franţa), Catalent (Italia) şi IDT Biologika (Germania). Substanţa activă a vaccinului va fi furnizată de subsidiara Johnson & Johnson din Leyde (Olanda).

Uniunea Europeană a comandat 200 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, cu opţiunea a 200 de milioane de doze suplimentare. În al doilea trimestru din 2021, Uniunea Europeană ar urma să primească 55 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson. Acesta este primul vaccin anticoronavirus administrat printr-o singură doză.