Când va scăpa Marea Britanie de restricții? Un profesor contrazice declarațiile premierului Boris Johnson

  • Profesorul Brendan Wren spune că măsurile din UK ar putea fi ridicate pe 5 iulie
  • Boris Johnson a stabilit o dată de ridicare a restricţiilor pe 19 iulie
  • 59% din populaţia adultă din UK are schema completă de vaccinare

Restricţiile anti pandemice din Marea Britanie ar putea fi ridicate pe 5 iulie, pentru că oamenii vor să se vaccineze, potrivit lui Brendan Wren, profesor la London School of Hygiene and Tropical Medicine.

„Este foarte încurajator. Acum avem peste 81% din populaţia adultă care a primit prima doză de vaccin şi 59% are schema completă”, a explicat profesorul.

Premierul Boris Johnson a stabilit 19 iulie ca dată de ridicare a restricţiilor. Aida Popoviciu este managerul spitalului Queen Elizabeth din Marea Britanie şi este încrezătoare că situaţia se va îmbunătăţi în curând.

„Eu, personal, din ce văd şi ce mi se comunică în spital, consider că suntem în siguranţă. Ştim că varianta Delta se răspândeşte mult mai agresiv, în jur de 40%, însă studiile oamenilor de specialitate nu au confirmat, până acum, că are şi o agresivitate în simptomatologie”, a precizat managerul spitalului.

Între timp, sute de tineri britanici au format cozi uriaşe, duminică, pe stadionul clubului de fotbal Tottenham Hotspur din Londra, ca să se vaccineze împotriva COVID-19.

Premierul Boris Johnson spune în continuare că abia pe 19 iulie vor fi ridicate restricţiile anti pandemice, în condițiile în care rata de infectare cu coronavirus e în creștere.

„Cel mai important lucru pentru economie este să ne asigurăm că vom continua cu prudenţă să relaxăm treptat restricțiile și să punem din nou economia în mișcare”, a afirmat premierul britanic.

Marea Britanie a înregistrat aproape 128.000 de decese provocate de coronavirus, cel mai mare număr din Europa. De la începutul campaniei de vaccinare și până acum a fost imunizată mai mult de jumătate din populația adultă.