• Ridicarea restricțiilor depinde de decongestionarea spitalelor pline de pacienți
  • Dacă vaccinăm 25% din poulație ajungem la un echilibru
  • Activitățile fizice în aer liber sunt singurele care te salvează de mască

Avem din nou parte de restricții, iar toată lumea se întreabă când vom scăpa de ele în totalitate. Ridicarea restricțiilor și relaxarea noastră vin o dată cu eliberarea spitalelor, adică la vară. Mdicul infecționist Adrian Marinescu a explicat cum vom scăpa de restricții.

În momentul în care avem 25% din populație vaccinată, începe să se vadă în plan practic, în sensul scăderii presiunii la nivel medical. Lucrurile acestea se vor întâmpla să zicem în vară sau în a doua parte a verii lucrurile vor fi mai echilibrate, chiar dacă nu vom scăpa cu totul de pandemie.”, a explicat acesta.

Până atunci trebuie să respecți în continuare măsurile de protecție. Distanțarea socială, igienizarea frecventă și purtarea măștii chirurgicale. Singurele momente în care scapi de portul măștii sunt acelea când ai activități fizice. Copiii se vor bucura de orele de educație fizică în curtea școlii ca pe vremuri, fără măști.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Este evident că atunci când desfășori o avtivitate fizică, principial vorbind, nu e bine să porți mască. Nu e bine din punct de vedere medical. Și atunci vom găsi variantele cele mai bune pentru cei mici, vor sta în aer liber, vor păstra distanța în așa fel încât să nu fie risc de transmitere.”, a mai adăugat medicul.

Până acum în România s-au vaccinat peste 1.160.000 de oameni dintr-un total de aproape 19 de milioane.