• Mordaunt, care, ca și Tugendhat, este o figură mai puțin cunoscută în rândul publicului larg, a atras atacuri ostile din partea taberelor rivale cu privire la experiența și abilitățile sale.
  • Candidații trebuie să-i convingă pe colegii lor parlamentari, astfel că performanțele lor la dezbaterile televizate se pot dovedi deosebit de importante.
  • Parlamentarii conservatori vor organiza o altă ședință luni, când candidatul cu cele mai puține voturi va fi eliminat, iar ultimii doi vor fi aleși până pe 21 iulie.

Candidații conservatori care încă se luptă pentru a fi următorul prim-ministru al Marii Britanii se vor confrunta duminică într-o a doua dezbatere televizată, când vor reînnoi ostilitățile privind politica fiscală și probleme precum drepturile persoanelor transsexuale.

Fără un candidat clar pentru a-i succeda lui Boris Johnson, care se retrage după o serie de scandaluri, bătălia pentru dintre candidații britanici a fi următorul lider rămâne imprevizibilă și din ce în ce mai fracturată. Fostul ministru de finanțe, Rishi Sunak, a apărut ca favorit în rândul celor 358 de parlamentari conservatori, care vor organiza săptămâna aceasta alte voturi pentru a reduce numărul candidaților la doi.

Un sondaj realizat de JL Partners pentru Sunday Telegraph a sugerat că aproape jumătate dintre alegătorii conservatori consideră că ar fi un bun prim-ministru, în fața principalilor săi rivali, ministrul de externe Liz Truss și ministrul de rang inferior Penny Mordaunt.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Cu toate acestea, Truss are, de asemenea, un sprijin larg, inclusiv din partea celor mai loiali lui Johnson, iar ministrul junior Penny Mordaunt a fost în topul sondajelor realizate în rândul celor 200.000 de membri de partid care vor alege în cele din urmă cine va deveni liderul conservator și, prin urmare, prim-ministru.

Oricine va obține postul va trebui să se confrunte cu o inflație galopantă și o creștere economică scăzută, precum și cu lipsa de încredere a publicului în politică după perioada de scandaluri în care Johnson a fost la putere. Sondajele de opinie sugerează, de asemenea, că conservatorii se află semnificativ în urma Partidului Laburist, aflat în opoziție.