Candidează Traian Băsescu din nou la Primăria Capitalei? „Nu mi-ar fi frică nici de Nicuşor, nici de doamna Firea”

Sursă foto: Mediafax/Eduard Vînătoru
  • Cum arată calculele lui Băsescu, dacă PMP nu îl va susţine pe Nicuşor Dan la Primărie.
  • Băsescu lasă să planeze îndoiala că PMP se aliază la Bucureşti cu dreapta.
  • „Domnii de la PNL şi de la USR se joacă cu focul” pentru că nu iau în calcul ce ar însemna candidatura sa.

Dacă la începutul anului, Traian Băsescu declara că ar candida la Primăria Capitalei doar dacă procesul cu CNSAS se rezolvă până la algerile locale, acum, fostul președinte, are altă părere.

Băsescu îi „ameninţă” pe „aliaţii liberali şi opozanţii USR” că dacă vor respinge PMP-ul, atunci va trebui găsită o soluţie, iar aceasta ar putea fi chiar candidatura sa.

„Domnii de la PNL şi de la USR se joacă cu focul. De fapt, am impresia că, printre altele, în afară de a viza o topire a PMP-ului în PNL, şi USR-ul are obiectivul lui – să nu câştige Nicuşor Dan, că ar putea să revină la partid.

Şi atunci stimulezi o candidatură a PMP-ului, care oricum în Bucureşti va lua 8, 9, 10 procente, scorul lui… Şi cu 10 procente care i-ar lipsi lui Nicuşor Dan, nu-i dau nicio şansă în faţa doamnei Firea”, a mai adăugat fostul preşedinte.

Întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei, fostul preşedinte al României Traian Băsescu a evitat să dea un răspuns clar, dar spune că nu s-ar teme de contracandidaţii anunţaţi.

„Nu infirm, nu confirm. Ştiu un singur lucru: că dacă aliaţii liberali şi opozanţii USR vor respinge PMP-ul, va trebui găsită o soluţie. Care va fi, vom vedea! Încă sunt în situaţia în care nu mi-ar fi frică nici de Nicuşor, nici de doamna Firea”, a spus Traian Băsescu, la Digi24.

Traian Băsescu a vorbit prima dată în februarie despre posibila sa candidatură la Primăria Bucureşti. Atunci, fostul președinte al României a declarat că ar candida dacă procesul cu CNSAS se rezolvă până la algerile locale.