• De astăzi poți lua masa în interiorul restaurantelor
  • Răzvan, director de restaurant: „Cu 30% capacitate restaurantele nu fac bani”
  • Capacitatea redusă înseamnă și reducerea numărului de angajați

Timpul trece, somajul tehnic nu e suficient și facturile vin. Este povestea multor angajați din HoReCa, care s-au trezit cu entuziasm în această dimineață știind că se întorc la muncă.

Dani conduce un bar de 3 ani. În perioada în care nu a putut lucra în domeniul său, s-a angajat în marketing. Imediat ce s-a dus vestea redeschiderii, s-a întors la bar.

Un feeling foarte foarte bun deoarece așteptăm de ceva timp să redeschidă pentru că ne-au deschis o lună, apoi ne-au închis iar. Așteptăm cu nerăbdare, să vă zic sincer.”, a spus râzând Daniel.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Alexandru este bucătar șef. A participat la emisiuni culinare, iar de 7 ani gătește cu drag pentru alții. A dus dorul bucătăriei de la restaurant.

Feeling-ul de astăzi este unul pozitiv, ne dorim să începem munca. Chiar sunt fericit.”, a menționat Alexandru Sasu, șef bucătar.

Mulți dintre angajați s-au reprofilat, iar acum, oricum nu ar fi fost nevoie de toți. Răzvan este director de local și spune că din 220 de locuri, are voie primească doar 70 de clienți. Cât despre recuperarea pierderilor, situația e clară – nu există profit la redeschiderea de 30%.

Cu 30% nu există recuperare. La 30% există doar amintirea clientului de servicii și de restaurante. Cu 30% restaurantele nu fac bani.”, a spus Șerban Răzvan, director restaurant.