• În plină luptă pentru șefia primăriei, Bucureștiul e plin de mirosuri neplăcute
  • Tomberoanele arhipline, mașinile de gunoi, dar și arderea deșeurilor sunt cauzele principale

Cursa pentru Primărie a început oficial în weekend. Firea, Nicușor și Băse și-au depus candidaturile, dar ceva nu miroase bine. Mai exact, în timp ce ei, favoriții pentru funcția de primar pleacă la luptă, orașul pute.

Sunt ultimele săptămâni de vară, o vară în care și așa n-am putut face prea multe. Acum mai stăm și cu fereastra închisă, să nu intre mirosul de pe stradă.

Specialiștii în calitatea aerului spun că de vină ar fi o combinație de factori, începând cu mirosul emanat de rețeaua de canalizare, la care se adaugă izurile lăsate în urmă de mașinile care ridică gunoiul, din care mai cade câte ceva și nu e nimeni care să spele în urma lor. Să nu uităm deșeurile arse aiurea, ilegal. Sunt multe motive ca mirosul orașului să ne strice plimbările de weekend, care altfel ar putea fi chiar plăcute. Culmea este că, în ciuda mirosurilor, orașul este la un nivel de poluare acceptabil chiar și pe căldurile astea.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Loredana Pană: În rețeaua Air Life nu am înregistrat depășiri pentru PM10 sau pentru PM2,5. Sunt substanțele pe care noi le înregistrăm deocamdată în rețea. Mirosurile pot proveni de la arderi, diferite substanțe, materiale, pe care noi nu le putem măsura deocamdată. Nivelul de poluare din timpul verii este mai scăzut, în general, și asta am înregistrat și noi în rețeaua Air Life.