• Judecătorul Cristi Danileț a făcut o postare pe Facebook cu referire la evenimentele din SUA
  • În SUA este un fel mineriadă”, își începe acesta postarea
  • Danileț consideră că semnalul dat de SUA este unul negativ

Judecătorul Cristi Danileț a făcut o postare pe Facebook în care a făcut referire la evenimentele în curs de desfășurare din Statele Unite. Acesta a asemănat protestele violente din Washington DC cu Mineriada.

În SUA este un fel mineriadă. Dacă „dreapta” e nemulțumită de alegeri și face revoluție, atunci „stânga” va fi nevoită să reacționeze: poliție, militari, sancțiuni. Ca urmare, democrația va căpătă un nou înțeles: de la o societate liberală unde individul era important, se tinde la un socialism unde individul va fi îngrădit în numele „menținerii ordinii publice”. Libertățile vor fi reduse, asta prevăd”, a scris magistratul pe Facebook.

Acesta consideră că valul violent de manifestații din SUA, țară simbol a liberalismului și liberalizării va fi preluat ca model și de alte țări.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Semnalul dat de SUA este negativ și va fi preluat de alte state. Când alegerile nu sunt recunoscute la cel mai înalt nivel, când hotărârile judecătorești sunt ignorate, când poporul intră peste demnitari și funcționari publici nemulțumiți de deciziile luate, când internetul și televiziunile sunt pline de fake-news-uri, eu cred că „în numele poporului” nu se poate petrece decât o revoluție. Or, dacă accept că prin revoluție se poate ajunge de la dictatură la democrație, mă întreb: de la democrație oare la ce se poate ajunge prin revoluție?! Căci după democrație nu se știe ce există; încă nu s-a inventat post-democrația”, a mai scris Danileț în postarea sa.

În încheiere, judecătorul concluzionează că legea și binele comun ar trebui să prevaleze.

Mesajul meu este clar: legea trebuie respectată chiar dacă nu ne convine, iar deciziile pot fi schimbate doar legal. Sunt pentru forța dreptului, nu pentru dreptul forței!”, a încheiat acesta.

Una dintre imaginile din Capitoliu care au impresionat pe rețelele de socializare este cea a unui susținător a lui Donald Trump care s-a urcat cu picioarele pe unul dintre birourile din congresul SUA.