Capsula de marfă a Blue Origin a lui Bezos a fost anulată la jumătatea zborului în urma unui accident de lansare

FOTO - Hepta
  • O capsulă Blue Origin care transporta marfă spre marginea spațiului a „avortat”  luni de la racheta sa de propulsie New Shepard la scurt timp după ce a decolat din Texas.
  • Niciun om nu se afla la bordul capsulei, care se afla deasupra rachetei suborbitale New Shepard a companiei.
  • Zborul a fost cea de-a 23-a misiune New Shepard a Blue Origin, compania spațială a miliardarului Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com Inc.

O capsulă Blue Origin pentru transportul mărfurilor până la marginea spaţiului s-a desprins, luni, de lansatorul New Shepard la scurt timp de la decolarea din Texas, după ceea ce pare să fi fost o defecţiune în zona motoarelor rachetei, conform unei transmisiuni în direct difuzată de companie, potrivit Reuters.

Nicio persoană nu se afla la bordul capsulei, amplasată în vârful rachetei suborbitale New Shepard a companiei, încărcată cu echipamente de cercetare finanţate de NASA şi alte mărfuri care trebuiau să plutească în microgravitaţie timp de câteva minute, la aproximativ 99,78 de kilometri deasupra solului.

Însă, la puţin peste un minut de la decolare, zona motoarelor lansatorului New Shepard a fost înconjurată de flăcări, fiind declanşat sistemul de desprindere a capsulei care a aterizat intactă, cu ajutorul paraşutelor din dotare.

,,Răspundem la o problemă din această dimineaţă la Launch Site One (zona de lansare numărul unu) din vestul Texasului” , a scris Blue Origin pe Twitter, adăugând că sistemul de desprindere a capsulei ,,a funcţionat aşa cum a fost conceput” .

Acest zbor a fost cea de-a 23-a misiune New Shepard realizată de Blue Origin, compania spaţială înfiinţată de fondatorul companiei Amazon, miliardarul Jeff Bezos.