• Serviciile de urgență au folosit echipamente specializate, inclusiv detectoare de radiații, în timpul căutărilor.
  • Capsula a fost găsită atunci când un vehicul dotat cu echipament specializat, care se deplasa cu 70 km/h, a detectat radiații.
  • Un echipament portabil de detectare a fost apoi folosit pentru a localiza capsula.

Autoritățile din Australia spun că au găsit o capsulă radioactivă minusculă care a dispărut săptămâna trecută. Serviciile de urgență au găsit literalmente acul în carul cu fân”, au declarat autoritățile din Australia de Vest.

O căutare de amploare a fost declanșată atunci când obiectul a fost pierdut în timp ce era transportat pe un traseu de 1.400 km prin acest stat. Gigantul minier Rio Tinto și-a cerut scuze pentru pierderea dispozitivului, care ar fi putut reprezenta un pericol grav dacă ar fi fost manipulat.

Capsula – care are un diametru de 6 mm și o lungime de 8 mm – conține o cantitate mică de cesiu-137, care ar putea provoca leziuni ale pielii, arsuri sau boală de radiații. Serviciile de urgență au folosit echipamente specializate, inclusiv detectoare de radiații, în timpul vânătorii.

Recomandări

ÎCCJ VALIDEAZĂ ALIANȚA OPOZIȚIEI
HALEP REVINE PE TEREN
UNDE MERGI AZI?
AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CAPITAL SUMMER MARKET
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ

Anunțând descoperirea miercuri, serviciile de urgență ale statului au adus un omagiu muncii în echipă între agenții în fața unor obstacole aparent insurmontabile”. Capsula a fost găsită atunci când un vehicul dotat cu echipament specializat, care se deplasa cu 70 km/h, a detectat radiații, au declarat oficialii.

Un echipament portabil de detectare a fost apoi folosit pentru a localiza capsula, care a fost găsită la aproximativ 2 metri de marginea drumului, au adăugat aceștia. Armata verifica capsula, iar joi aceasta urma să fie dusă la o instalație securizată din orașul Perth.

Dispozitivul face parte dintr-un aparat de măsurare a densității, care era utilizat la mina Gudai-Darri a companiei Rio Tinto din regiunea îndepărtată Kimberley din Australia de Vest. Compania promisese anterior că va lansa o anchetă cu privire la cele întâmplate.

Expunerea la cantități infime de metal este ca și cum am primi 10 raze X într-o oră, ca să ne punem în context, și… cantitatea de radiații naturale pe care am primi-o într-un an, doar plimbându-ne”, a declarat la începutul acestei săptămâni Andrew Robertson, șeful responsabil cu sănătatea din Australia de Vest.