• Un carambol s-a produs pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 183.
  • 52 de autoturisme au fost implicate, în total.
  • Până acum sunt raportate 22 de victime rănite, din patru evenimente rutiere.
  • UPDATE ora 10:30 – Planul roșu de intervenție a fost dezactivat. Traficul rutier pe Autostrada Soarelui, unde au avut loc trei accidente, în care au fost implicate peste 50 de mașini, a fost reluat, după mai bine de trei ore, pe a doua bandă a sensului către litoral.
  • UPDATE ora 09:30– 52 de autovehicule sunt implicate în patru zone de carmbol, în care se aflau 146 de persoane. Ambulanțele au preluat 22 victime pe care le-au dus la spital. De la unul dintre accidente au fost preluate cinci victime. Ulterior, în urma carambolului, au fost preluate 17 victime, între care cinci copii.

Alexandru Andronache, ofițer Infotrafic: „Traficul rutierul este oprit pe sensul către litoral pentru că au avut loc trei evenimente rutiere, distincte, cu persoane rănite. Primul s-a produs la kilometrul 181, pe sensul către Constanța. Au fost implicate 2 autovehicule. Din primele informații, patru persoane au suferit leziuni grave, fiind evaluate la fața locului. Al doilea s-a produs s-a produs la kilometrul 181+5, în care au fost implicate cinci autovehicule. Potrivit primelor date, două persoane au fost rănite. Și la kilometrul 183 a avut loc un carambol în care au fost implicate 30-35 de autovehicule. Din primele informații, au fost două persoane rănite ușor, doi minori de 6, respectiv 9 ani. Traficul rutier este deviat în continuare pe la nodul rutier de la kilometrul 160, pe la Cernavodă, ulterior șoferii pot opta pentru ruta DN22 – Cernavodă – Murfatlar. Pot opta și pentru DN3, vechiul drum către litoral. Este semnalată ceață pentru întreaga Autostrada A2, București – Constanța. Vizibilitatea este redusă sub 200 de metri, izolt chiar sun 50 de metri. Este vorba despre un eveniment rutier deosebit. Nu știm în momentul de față care a fost cauza producerii acestui eveniment rutier. Vom afla ulterior care au fost cauzele”.

  • Un număr de 17 victime au fost preluate de echipajele de ambulanță și duse la spital după carambolul în care au fost implicate peste 20 de mașini, produs pe Autostrada Soarelui, în zona localității Medgidia. Potrivit ISU Constanța, au fost preluate, până la acest moment, de la locul accidentului, un număr de 17 persoane rănite. Între victime sunt și trei copii.
  • Surse neoficiale arată că, la o distanță de doar doi kilometri s-au produs două accidente: unul cu cinci victime și altul în care au fost implicate aproximativ 20 de mașini. Ana Maria Stoica, ISU Constanța: „Avem 17 victime până acum, 14 au fost deja transportate la spital. Avem un pacient de 15 ani, preluat de SMURD, doi copii și un adult preluați de o ambulanță SAJ. Tot o ambulanță SAJ a preluat un alt pacient. Un alt SMURD transportă 2 persoane la spital, SMURD-ul Midia o persoană, iar SMURD-ul Medgidia încă o persoană și încă patru victime transportate la spital, iar SMURD-ul venit în sprijin transportă o victimă”.
  • Cinci persoane sunt rănite, după accidentul de vineri dimineața, de pe Autostrada Soarelui, din zona Medgidia. Surse neoficiale arată că, la o distanță de doar doi kilometri s-au produs două accidente: unul cu cinci victime și altul în care au fost implicate aproximativ 20 de mașini. A fost activat planul roșu de intervenție.
  • IGSU trimite în sprijin de la București 10 ambulanțe tip B, 2 ambulanțe tip C, 1 spital mobil, 1 Descarcerare grea, 1 ATPVM. SMURD B Cernavodă a preluat un pacient în vârstă de 15 ani pentru transport la spital. CT81EMU a preluat 2 copii și 1 adult pentru transport la spital. 23SOC se află la caz oferă îngrijiri medicale unei persoane inconștiente.

Pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 183, în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral, județul Constanța, s-a produs un carambol în care au fost implicate 20 de autoturisme, anunță Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române.

Traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanța

La fața locului acționează 20 de ambulanțe. Până acum sunt raportate două victime rănite. Traficul pe Autostrada București – Constanța este blocat la ora transmiterii știrii și sunt recomandate rute alternative.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, accidentul s-a produs în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral, una dintre persoanele rănite fiind încarcerată.

Traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanța, formându-se coloane de mașini pe mai mulți kilometri.

Șoferii sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.