• A doua carantină generală din Anglia i-a sfârșit pe 2 decembrie
  • Boris Johnson a anunțat lansarea unui sistem pe niveluri prin care activitatea va ri reluată
  • Magazinele non-esențiale se redeschid, la fel și sălile de sport și frizeriile
  • Fanii vor avea acces în tribunele stadioanelor

A doua carantină generală din Anglia se va încheia pe 2 decembrie, când un sistem revizuit cu trei niveluri de restricții va permite magazinelor, sălilor de sport și frizeriilor să se redeschidă în toată țara, a anunțat Boris Johnson, potrivit Sky News.

Nunțile și activitațile sportive pot fi reluate, cu distanțare socială, pe întreg teritoriul Angliei. De asemenea, „regula celor 6” va reintra în vigoare, ceea ce înseamnă că oamenii nu vor mai fi limitatți să se vadă cu o singură persoană pe stradă.

Barurile vor fi deschise pentru încă o oră, până la ora 23, față de ora 22, cât era până în prezent.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Boris Johnson a mai anunțat că următoarele săptămâni vor fi foarte grele, iar „Crăciunul nu poate fi normal”. Totodată, prim ministrul a precizat că țara a trecut e un punct important, iar revenirea este în grafic.

În zonele din nivelul 1, oamenii vor trebui să lucreze de acasă, acolo unde este posibil. În zonele din nivelul 2, pub-urile și barurile trebuie să se închidă, în cazul în care nu servesc mâncare alături de alcool. În zonele din nivelul 3, toate puburile, barurile și restaurantele trebuie să se închidă, cu excepția acelora care fac livrări sau servesc mâncare la pachet. Hotelurile vor fi de asemenae închise în aceste zone.

Aceste zone vor fi delimitate în perioada imediat următoare, transmite Sky News.

De asemenea, pentru prima dată de la instaurarea primelor măsuri restrictive, din luna martie, fanii vor fi primiți înapoi pe stadioane. În zona 1, cel mult 4000 de fani vor avea acces în tribunele în aer liber și cel mult 1000 de fani în arenele din interior.