Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș a adoptat miercuri decizia de instituire a carantinei în localitățile Otelec, Biled și comuna Moșnița Nouă – localitățile Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni pentru o perioadă de 14 zile.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Timiș, având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare la nivelul județului Timiș a crescut, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut o analiză la nivelul localităților care au rata de infectare peste 6/1000 de locuitori.

Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică analizele, iar INSP a transmis, marți seară, avizele pentru instituirea carantinei în localitățile Otelec, Biled și UAT Moșnița Nouă – doar localitățile Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

CJSU Timiș a votat miercuri instituirea carantinei, iar hotărârile au fost trimise Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului DSU pentru instituirea carantinei. Măsurile de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinele șefului DSU.