• Orașul Țăndărei va fi în carantină totală – intră și ies doar transporturile de marfă
  • Zborurile din și către nouă țări au fost anulate pentru următoarele două săptămâni
  • Ministrul de Interne le-a cerut românilor din diaspora să nu revină în țară de Paște

Autoritățile din România au anunțat o nouă ordonanță militară. A șaptea, prin care au fost anulate mai multe zboruri comerciale și a fost instituită carantină totală în orașul Țăndărei, din județul Ialomița.

Probabil ai văzut și tu în presă și pe rețelele sociale informații și filmări care arată că foarte mulți locuitori din Țăndărei ignoră măsurile impuse în timpul stării de urgență. Iar efectele se văd în cifre: în Ialomița erau 48 de cazuri de coronavirus, iar 31 au fost confirmate în Țăndărei. În tot județul, opt oameni au murit din cauza COVID-19, iar șapte erau din Țăndărei.

Carantina totală înseamnă că în Țăndărei vor intra și ieși doar transporturile de marfă pentru aprovizionarea oamenilor.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că de duminică, ora 23:00 sunt oprite, pentru 14 zile, zborurile din și către Austria, Belgia, Statele Unite, Marea  Britanie, Olanda, Turcia, Iran și Irlanda. O măsură care nu se aplică transporturilor de marfă și curselor medicale.

Marcel Vela le-a cerut “fraților din diaspora” să nu revină în România de Paște și și-a încheiat declarația cu “Dumnezeu să binecuvânteze România!”