• Regretatul cardinal conservator australian George Pell a fost autorul unui memoriu anonim care condamna papalitatea Papei Francisc ca fiind o „catastrofă” .
  • Documentul îl acuză pe papă că a păstrat tăcerea asupra unor probleme morale, inclusiv deschiderea Bisericii Catolice germane față de comunitatea LGBTQ, femeile preot și împărtășania pentru cei divorțați.
  • Jurnalistul italian Sandro Magister a dezvăluit pe blogul său „Settimo Cielo” faptul că cardinalul Pell ar fi autorul acestui memoriu.

Regretatul cardinal conservator australian George Pell a fost autorul unui memoriu anonim care condamna papalitatea Papei Francisc ca fiind o catastrofă” în care a domnit corectitudinea politică în timp ce nedreptățile globale au fost ignorate, potrivit jurnalistului care l-a publicat, citat de media internațională.

Publicat anul trecut sub pseudonimul Demos” – cuvântul grecesc pentru popor” – documentul îl acuză pe papă că a păstrat tăcerea asupra unor probleme morale, inclusiv deschiderea Bisericii Catolice germane față de comunitatea LGBTQ, femeile preot și împărtășania pentru cei divorțați.

Comentatorii din toate școlile, chiar dacă din motive diferite… sunt de acord că acest pontificat este un dezastru în multe sau în majoritatea aspectelor; o catastrofă” , începe nota.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Deciziile și politicile sunt deseori «corecte din punct de vedere politic» , dar au existat eșecuri grave în ceea ce privește susținerea drepturilor omului în Venezuela, Hong Kong, China continentală și acum în invazia rusă” , adaugă acesta.

Aceste probleme ar trebui să fie revizuite de următorul papă. Prestigiul politic al Vaticanului se află acum la un minim istoric.

Jurnalistul italian Sandro Magister, chiar el un catolic conservator, care a dat în trecut publicităţii o serie lungă de documente autentice ale Vaticanului, a dezvăluit pe blogul său Settimo Cielo” faptul că cardinalul Pell ar fi autorul acestui memoriu.

„A vrut să o public” , a declarat Magister joi pentru Reuters.

Pell, în vârstă de 81 de ani, care a petrecut mai mult de un an în închisoare înainte de a fi achitat de acuzațiile de abuz sexual în Australia, țara sa natală, a murit marți seară într-un spital din Roma din cauza unei insuficiențe cardiace.

Părintele Joseph Hamilton, secretarul personal al lui Pell, a refuzat să comenteze raportul lui Magister, spunând într-un mesaj text că era mai preocupat de durerea mea.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că nu are niciun comentariu.

Pell părea să îl placă personal pe Francisc, mai liberal, dar nu și conducerea bisericii de către acesta. Francisc l-a susținut în privat pe Pell în timpul saga abuzurilor și, în ziua achitării, a ținut o slujbă pentru toți cei care suferă pedepse nedrepte.

George Pell, care a petrecut mai mult de un an în închisoare înainte de a fi achitat de acuzaţiile de abuzuri sexuale în Australia natală, a murit marţi seara într-un spital din Roma în urma unei insuficienţe cardiace.

Părintele Joseph Hamilton, secretarul personal al cardinalului Pell, a refuzat să comenteze informaţia publicată de Magister, spunând într-un mesaj că sunt mai preocupat de durerea mea” .

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că nu doreşte să facă niciun comentariu.

Lui Pell părea să-i placă în plan personal vederile liberale ale papei Francisc, însă nu modul în care acesta conducea Biserica Catolică, notează Reuters. Papa Francisc şi-a exprimat sprijinul pentru Pell în timpul procesului pentru abuzuri sexuale şi, în ziua în care acesta a fost achitat, a dedicat slujba de dimineaţă tuturor celor care suferă în urma unor condamnări nedrepte, pe care le-a comparat cu persecuţiile îndurate de Iisus.