• În paralel, guvernanţii din România sunt în linie dreaptă cu reorganizarea instituţiilor din ţară, în urma separării activităţilor de sport şi tineret.
  • Orice tânăr din România va putea avea un astfel de card care să-i ofere beneficii şi reduceri la cumpărături, teatru şi film, transport în comun sau muzee.
  • Reduceri au deja peste 6 milioane de tineri europeni.

Cardul european pentru tineret, prezent în 38 de ţări europene, va fi disponibil în România din primăvară, a anunţat, luni, ministrul Familiei, Gabriela Firea.

„Cardul european pentru tineret va fi disponibil pentru tinerii din România, gratuit, chiar din primăvară! Pregătim documentele care vor ajunge pe masa Guvernului pentru parafarea parteneriatului cu Asociaţia Cardului European pentru Tineret, prezentă în 38 de ţări europene şi are 40 de organizaţii membre”, a spus Gabriela Firea, pe pagina de Facebook.

În acest fel, orice tânăr din România va putea avea un astfel de card care să-i ofere beneficii şi reduceri la cumpărături, teatru şi film, transport în comun sau muzee, aşa cum au peste 6 milioane de tineri europeni.

Recomandări

CRĂCIUNUL ESTE DESPRE PACE
UN „GO TO HELL” FESTIV
ALERTĂ ÎN MAREA BALTICĂ
CARE-I ADEVĂRUL?
APUNE ERA TIKTOK?

„Colaborăm cu Asociaţia Pentru Mobilitate Europeană, organizaţia naţională membră a Asociaţiei Cardului European pentru Tineret. Foarte important, cardul va fi gratuit!”, a spus Firea.

În paralel, guvernanţii din România sunt în linie dreaptă cu reorganizarea instituţiilor din ţară, în urma separării activităţilor de sport şi tineret.

„În bugetul pe anul 2023, avem 100 milioane de lei pentru operaţionalizarea Direcţiilor Judeţene pentru Familie şi Tineret. Fiecare dintre cele 42 de instituţii are nevoie de minimum 16 angajaţi pentru a funcţiona şi nu poate un specialist în sport să preia atribuţii pentru tineret, familie sau natalitate. Guvernul a aprobat suplimentarea numărului de angajaţi pentru a completa acolo unde nu stăm acum foarte bine. De exemplu, la direcţiile din Călăraşi şi Ialomiţa am preluat doar 4 angajaţi, iar la Arad sau Sălaj câte 5 persoane. Insuficient şi va fi nevoie să angajăm. Acum, din cele 923 de posturi din toate direcţiile judeţe avem ocupate doar o treime, 361 mai exact, de specialiştii preluaţi din fostele direcţii judeţene de sport şi tineret. Pentru restul, pregătim angajări pentru că ne dorim să fim în contact direct cu tinerii şi familiile din toată ţara”, a mai spus ministrul.