• WhatsApp, Facebook şi Instagram, serviciile deținute de Facebook, nu au funcționat ore întregi, luni seară.
  • Twitter a rămas accesibil, iar utilizatorii s-au dezlănțuit.

WhatsApp, Facebook (inclusiv Messenger) şi Instagram au încetat să funcționeze, în România şi în restul lumii, luni seară, aproximativ de la ora 18.40, ora Bucureștiului. A fost afectată toată Europa, în frunte cu Germania, Italia, Belgia, dar şi ţări precum Turcia sau Israel.

Site-ul downdetector.it, care monitorizează problemele şi perioadele de inactivitate în timp real, a raportat un număr mare de probleme referitoare la cele trei servicii deținute de Facebook.

Gigantul Menlo Park a confirmat problemele cu un tweet: „Lucrăm pentru a restabili serviciul cât mai repede posibil, între timp ne cerem scuze pentru inconvenient”.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

WhatsApp, pe Twitter, a postat, de asemenea, un mesaj de avertizare şi scuze destinate utilizatorilor. Cu un tweet, Instagram s-a adresat utilizatorilor săi cu mesajul: „Fii răbdător”.

The Verge, una dintre cele accesate surse de informații din SUA în ceea ce privește noile tehnologii, scrie că problema este legată de DNS-ul Facebook. Şi citează tweet-ul lui Dane Knoecht, vicepreședinte CloudFlare, o companie americană de profil.

De fapt, prin chestionarea DNS-ului prin orice instrument sau verificator de pe web, nu se primeau rezultate: în acel moment, era ca şi cum Facebook nu exista pe Internet.

Pe Twitter, hashtagurile #whatsappdown, #instagramdown şi #facebookdown au devenit imediat subiecte de trend. Cele trei hashtag-uri, în câteva minute, au generat un volum de aproximativ 100 de mii de tweets.

Numai în martie 2021, cele trei aplicații au căzut în întreaga lume timp de o oră, provocând probleme pentru milioane de utilizatori. Un caz similar se întâmplase în 2019, când, în iulie, timp de aproximativ 17 ore, problemele au afectat toate platformele.