• Washingtonul anunță domeniile unde este gata să colaboreze cu Moscova.
  • SUA transmit că vor oferi sprijin în controlul armelor și o mai mare transparență.
  • John Sullivan, ambasadorul SUA la Moscova, anunță răspunsul și din partea NATO.

Care este răspunsul SUA la cererile de securitate ale Moscovei? Sputnik anunță că CNN a relatat că răspunsul scris al Washingtonului enumeră domeniile generale în care Washingtonul este gata să colaboreze cu Moscova, inclusiv controlul armelor și o mai mare transparență, precum și amplasarea sistemelor de rachete.

Ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a sosit la Ministerul rus al Afacerilor Externe. Mașina cu el a mers până la clădirea departamentului în jurul orei 19:30, ora Moscovei. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat mai devreme că Moscova nu va publica răspunsul Washingtonului. În același timp, a menționat omul de stat, esența și conținutul reacției SUA vor fi transmise publicului.

John Sullivan a transmis răspunsurile atât din partea SUA, cât și a NATO, la proiectul de tratat bilateral rus. Lavrov a explicat că, odată cu primirea răspunsului american, Ministerul de Externe va colabora cu alte departamente pentru a-i oferi președintelui Vladimir Putin o propunere de măsuri suplimentare privind securitatea Rusiei.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS

SUA și câțiva aliați sunt în discuții pentru a mai desfășura mii de trupe în țările NATO din Europa de Est înainte de orice potențială invazie rusă a Ucrainei, ca dovadă de sprijin în fața agresiunii în curs a Moscovei, au declarat pentru CNN trei oficiali americani familiarizați cu discuțiile.

Printre țările care se gândesc să accepte implementările se numără România, Bulgaria și Ungaria. Desfășurările ar număra aproximativ 1.000 de personal în fiecare țară și ar fi similare cu grupurile de luptă avansate staționate în prezent în țările baltice și Polonia.