Care este țara în care certificatul de vaccinare devine obligatoriu

green-pass Sursa foto: Hepta
  • Judecătorul Luis Roberto Barroso a decis ca toți călătorii care ajung în Brazilia să prezinte certificatul verde.
  • Președintele Jair Bolsonaro nu era de acord cu această regulă și nici cu vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19.
  • Peste 600.000 de oameni au murit de COVID-19 în Brazilia până în prezent.

Un judecător de la Curtea Supermă din Brazilia a decis sâmbătă ca toți călătorii care ajung în țară să prezinte certificatul verde pentru a dovedi că sunt vaccinați împotriva Coronavirus.

Decizia lui Luis Roberto Barroso contestă o regulă inițială pe care președintele Jair Bolsonaro o anunțase. Acesta nu era de acord cu vaccinarea obligatorie împotriva SARS COV-2.

Guvernul federal a anunțat marți că toți pasagerii care ajung în Brazili nu trebuie să prezinte Green Pass-ul, aceștia optând pentru carantina obligatorie de 5 zile în cazul în care persoanele sunt nevaccinate, însă judecătorul Barroso a susținut că varianta carantinii nu este de luat în calcul, având în vedere numărul crescut de călători. În plus, populația din Brazilia ar fi fost pusă în pericol.

„Într-o ţară ca Brazilia, unde autorităţile se confruntă cu dificultăţi, fie şi numai pentru a monitoriza deţinuţi cu o brăţară electronică, carantina trebuie aplicată cu prudenţă, a susţinut judecătorul, conform Associated Press News.

Actuala decizie trebuie aprobată de cei 11 judecători ai Curții Supreme în cursul săptămânii vitoare.

Peste 600.000 de oameni au murit de COVID-19 în Brazilia, țara cu al doilea cel mai mare număr de decese.