Secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreședintele CNCAV, a afirmat că certificatul digital de vaccinare este valabil până în 2022.

„Certificatul are valabilitatea de 1 an din momentul emiterii (…) Până în iunie 2022 de exemplu, dacă este descărcat acu, iar de exemplu, dacă va fi necesar să ajustăm și să prelungim certificatul în plus sau în minus, vom face acest lucru, pe măsură ce vom avea date științifice solide pentru această decizie. Când se va dovedi cu certitudine că imunitatea ne ține mai mult de un an de zile, noi putem să prelungim, dar acest certificat are beneficiul major, real, care ne ajută și va ține cât ține pandemia”, a explicat secretarul de stat, în cadrul unei emisiuni TV.

470 de certificate eliberate în fiecare minut

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a anunțat joi seara că peste 340.000 de certificate digitale au fost generate în 12 ore.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„340.020 de certificate digitale au fost generate în cele 12 ore, de când a fost lansată platforma certificat-covid.gov.ro. Asta înseamnă că 28.335 de români și-au generat documentul european în fiecare oră. Asta înseamnă peste 470 de certificate eliberate în fiecare minut!”, a scris pe Facebook Andrei Baciu.