• Doamna de Fier a Europei, Angela Merkel, a fost alintată „Mutti Merkel” .
  • Ursula von der Leyen are acasă șapte copii. Lagarde este recunoscută pentru maniera prietenoasă de a negocia.
  • Kamala Harris este căsătorită cu avocatul evreu Douglas Emhoff din 2014.

Nu este suficient să ai bani sau o poziție de putere. Nu e suficient să fii frumoasă sau faimoasă. Ci să înfigi ferm tocul în podea și să schimbi lumea. Îți vorbesc (scriu) despre Kamala Harris, Ursula Von der Leyen,Christine Lagarde, Angela Merkel într-o lume a bărbaților.

Angela Merkel, fost cancelar al Germaniei: „Cei 16 ani cât am fost cancelar au fost plini de evenimente și de provocări. M-am confruntat cu provocări atât la nivel politic, cât și personal, dar, în același timp, am și un sentiment de împlinire. Și diplomația nu e greșită dacă nu reușește. Nu văd că ar trebui să spun acum că a fost greșit și nu îmi voi cere scuze.”

Tot din Germania vine și Ursula von der Leyen. În mâna ei este destinul Uniunii Europene azi. A trecut Europa prin pandemie și acum o vezi des pe linia frontului, spunând ferm că Europa este alături de Ucraina. O femeie care are acasă 7 copii și poartă culori dechise, ca la 20 de ani, nu poate emana decât putere. Într-o lume nesigură, ea este femeia care face politică în numele a 450 de milioane de oameni.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Ursula Von Der Leyen, președintele Comisiei Europene: „Vom avea instrumentele cheie pentru a trece peste iarnă, adică stocul de gaz și economisirea pentru achiziționarea în comun a gazului. Aceasta este platforma noastră. Ne vom consolida platforma energetică și să fiu foarte clară: este interesul nostru colectiv. După iarnă va trebui să reumplem depozitele de gaze.”

Christine Lagarde conduce Banca Centrală Europeană. Peste tot unde apare convinge rapid şi se impune. Să fie părul ei cărunt? Sau înălţimea de 1,80 m? Sau zâmbetul prietenos? Sau, dincolo de toate, ea, femeia puternică?

Ai tot auzit că în spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică. Este adevărat. Cu doar un pas în urma celui mai puternic bărbat din lume, o poți vedea pe vice-președinta Statelor Unite, Kamala Harris. Este prima femeie care ajunge atât de sus, dar și prima persoană de origine africană, precum și asiatică.

Kamala Harris, vice-președinte SUA: Este pentru prima dată în istoria națiunii noastre când un drept recunoscut constituțional le-a fost luat femeilor americane. Oamenii ar trebui să poată să facă ce le spune inima, la ei acasă, fără interferențele guvernului. Ceea ce se întâmplă cu adevărat este că legea permite guvernului să intre în casa ta și să îți spună ție ca femeie și ca familie ce să faci tu cu corpul tău.”