• Rusia nu va relua livrările de gaze către Europa până când sancţiunile occidentale nu vor fi ridicate, a avertizat Kremlinul.
  • Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a dat vina pe Occidentul colectiv” pentru decizia de a opri fluxurile prin conducta crucială Nord Stream.
  • Decizia Gazprom de vineri seară de a nu reporni gazoductul Nord Stream după trei zile de întreţinere a provocat o creştere bruscă a preţurilor la gaze şi a făcut ca ţările UE să se grăbească să ia măsuri de urgenţă.

Rusia nu va relua livrările de gaze către Europa până când sancţiunile occidentale nu vor fi ridicate, a avertizat Kremlinul.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a dat vina pe Occidentul colectiv” pentru decizia de a opri fluxurile prin conducta crucială Nord Stream.

El a declarat pentru agenţia de ştiri Interfax: Problemele de pompare a gazului au apărut din cauza sancţiunilor introduse de ţările occidentale împotriva ţării noastre şi a mai multor companii. Nu există alte motive care ar fi putut cauza această problemă de pompare”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Această afirmaţie marchează cea mai clară recunoaştere a Rusiei de până acum că reducerile sale la livrările de energie sunt represalii împotriva sancţiunilor occidentale, mai degrabă decât un rezultat al unor defecţiuni tehnice, aşa cum a susţinut anterior, relatează The Telegraph.

Decizia Gazprom de vineri seară de a nu reporni gazoductul Nord Stream după trei zile de întreţinere a provocat o creştere bruscă a preţurilor la gaze şi a făcut ca ţările UE să se grăbească să ia măsuri de urgenţă.

Autor: Iulian Moşneagu