Cartea lui Bob Woodward susține că Trump i-a trimis lui Putin teste pentru Covid, în secret. Ce acuzații îi sunt aduse fostului Președinte

O nouă carte a lui Bob Woodward, un reporter veteran din Watergate, afirmă că Donald Trump i-a trimis în secret lui Vladimir Putin, pentru uz personal, teste Covid-19, o afirmație respinsă cu furie de campania Trump, scrie BBC.

Cartea – intitulată War – include, de asemenea, o afirmație potrivit căreia Trump a păstrat în secret legătura cu Putin de când a părăsit funcția, potrivit unor extrase citate de presa americană. Campania Trump a declarat că niciuna dintre aceste „povești inventate” nu a fost adevărată.

„Președintele Trump nu i-a dat absolut niciun acces pentru această carte care aparține fie coșului de chilipir al secțiunii de ficțiune a unei librării cu reduceri, fie este folosită ca hârtie igienică”, a declarat purtătorul de cuvânt al campaniei Trump, Steven Cheung, într-o declarație pentru BBC.

Noua carte, care urmează să apară săptămâna viitoare, atribuie comunicările continue dintre fostul Președinte și Putin unui singur consilier al lui Trump care nu este numit în carte.

Potrivit unui raport al New York Times, cartea descrie o scenă în care unui consilier al lui Trump i s-a ordonat să iasă din biroul lui Trump din Mar-a-Lago pentru ca fostul Președinte să poată purta o convorbire cu Putin. Asistentul anonim ar fi spus că cei doi ar fi vorbit de foarte multe ori de când Trump a părăsit Casa Albă în 2021. Cartea nu spune ce au discutat și citează un oficial al campaniei Trump care pune la îndoială presupusul contact.

Woodward, care a devenit celebru pentru rolul său în dezvăluirea scandalului Watergate, care a dus la căderea președinției lui Richard Nixon, a scris mai multe cărți de succes bazate pe accesul la surse de nivel înalt.

Numindu-l pe Woodward „dement” și „deranjat”, purtătorul de cuvânt al campaniei Trump a declarat: „Woodward este un omuleț furios și este în mod clar supărat pentru că Președintele Trump îl dă în judecată din cauza publicării neautorizate a înregistrărilor pe care le-a făcut anterior”.

Trump a vorbit anterior cu Woodward pentru cartea din 2021 a jurnalistului – intitulată Rage. Ulterior, l-a dat în judecată din această cauză, susținând că Woodward nu a avut permisiunea de a publica înregistrările interviurilor lor, o acuzație negată de autor.

În War, Woodward scrie că, în timp ce fostul Președinte era în funcție, Trump „i-a trimis în secret lui Putin o grămadă de aparate de testare Abbott Point of Care Covid pentru uzul său personal”. Putin ar fi fost îngrijorat de posibilitatea de a se îmbolnăvi de virus, potrivit relatării cărții lui Woodward în presa americană. Raportul adaugă că Putin i-ar fi cerut lui Trump să nu împărtășească public faptul că i-a trimis testele, temându-se că acest lucru ar afecta reputația lui Trump.

Afirmațiile au readus la suprafață întrebări cu privire la relația dintre Trump și Putin cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile din 05 noiembrie.

Exit mobile version