• Casa Albă a subliniat că acţiunile Chinei în şi în jurul Strâmtorii Taiwan sunt provocatoare şi iresponsabile.
  • Asta după ce oficiali din Taiwan au declarat că avioane şi nave de război chineze au simulat un atac asupra insulei.
  • ,,Sunt, de asemenea, în contradicţie cu obiectivul nostru de lungă durată de a menţine pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan, aşa cum lumea aşteaptă„, a spus purtătorul de cuvânt american.

Casa Albă a subliniat că acţiunile Chinei în şi în jurul Strâmtorii Taiwan sunt provocatoare şi iresponsabile, după ce oficiali din Taiwan au declarat că avioane şi nave de război chineze au simulat un atac asupra insulei, transmite Reuters.

,,Aceste activităţi reprezintă o escaladare semnificativă a eforturilor Chinei de a schimba status quo-ul. Sunt provocatoare, iresponsabile şi cresc riscul unor calcule greşite„, a spus un purtător de cuvânt al Casei Albe.

,,Sunt, de asemenea, în contradicţie cu obiectivul nostru de lungă durată de a menţine pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan, aşa cum lumea aşteaptă„, a spus purtătorul de cuvânt american.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că forţele sale navale supraveghează navele militare ale Chinei în largul coastei de est.

Acest anunţ vine după ce Taiwan a acuzat sâmbătă că avioanele şi navele chineze  au efectuat exerciţii de simulare de atac asupra insulei sale.  

Comandamentul teatrului de est al Armatei Populare de Eliberare a declarat că a continuat sâmbătă să desfăşoare exerciţii maritime şi aeriene comune la nord, sud-vest şi est de Taiwan , aşa cum era planificat, relatează Reuters.

A transmis că se concentrează pe testarea capacităţilor de lovire terestră şi de asalt pe mare ale sistemului.