• Serviciile secrete americane au monitorizat conversațiile, care nu l-au implicat pe Vladimir Putin.
  • Medvedev a spus că acesta ar fi un motiv direct” pentru a invoca descurajarea nucleară a Rusiei.
  • Ministrul rus de externe a afirmat că lumea se află în pragul unui conflict nuclear și a acuzat Occidentul de provocări care ar putea duce la consecințe catastrofale”.

Casa Albă a anunțat că este din ce în ce mai îngrijorată” după ce s-a aflat că înalți oficiali militari ruși au discutat când și cum să folosească o armă nucleară în Ucraina. Serviciile secrete americane au monitorizat conversațiile, care nu l-au implicat pe Vladimir Putin, dar au provocat neliniște la Washington în urma retoricii agresive a președintelui rus.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, a declarat că nu există niciun indiciu” că președintele rus a decis să folosească o armă nucleară, dar a avertizat că s-ar putea să nu sesizăm fiecare indicator în parte”.

El a adăugat: Este neliniștitor în ceea ce privește gradul până la care simte că trebuie să se întindă pentru a continua acest război”.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Aceasta a venit în timp ce Dmitri Medvedev, fostul președinte rus și înalt oficial al Consiliului de Securitate, a declarat că obiectivul Ucrainei de a-și recupera toate teritoriile ocupate de Rusia, inclusiv regiunea Donbas și Crimeea, ar fi o amenințare la adresa existenței statului nostru”.

Medvedev a spus că acesta ar fi un motiv direct” pentru a invoca descurajarea nucleară a Rusiei. De asemenea, ministrul rus de externe a afirmat că lumea se află în pragul unui conflict nuclear și a acuzat Occidentul de provocări care ar putea duce la consecințe catastrofale”.

Într-o declarație, ministerul a denunțat acțiunile iresponsabile și obraznice menite să submineze securitatea noastră națională” și a cerut celorlalte puteri nucleare să renunțe la încercările periculoase de a încălca interesele vitale ale celorlalți”. Declarația face apel la puterile nucleare – SUA, Marea Britanie, Franța și China – să lucreze împreună pentru a rezolva sarcina prioritară” de a evita orice ciocnire militară”.