• John Bolton, fost consilier în securitatea națională la Casa Albă, a scris o carte de memorii în care dezvăluie informații confidențiale despre Donald Trump.
  • Casa Albă și-a adunat forțele pentru a opri publicarea acestei cărți, acuzându-l că nu și-a respectat contractul de editare și revizuire a cărții în conformitate cu termenii precizați de Administrația Trump.
  • Cartea a fost deja distribuită în 200.000 de copii în SUA, iar alte copii au fost trimise către Australia, Canada, Marea Britanie și India.

Fostul consilier în securitate națională, John Bolton, a scris cartea „The Room Where It Happened”, o carte de memorii pe care intenționează să o lanseze pe 23 iunie 2020.

Deși mai sunt doar 4 zile până la lansarea cărții, Casa Alba își adună toate forțele pentru a opri publicarea cărții.

De ce?

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Avocatul Casei Albe, de la Consiliul Securității Naționale, spune despre cartea lui Bolton că oferă publicului informații confidențiale. Bolton dezvăluie în cartea sa „lucruri jenante” pe care le-a făcut Donald Trump pe parcursul unui an electoral.

Mai mult, Bolton a scris în cartea sa că Trump i-ar fi cerut liderului Chinei să-l ajute cu alegerile din 2020.

Replica lui John Bolton

John Bolton nu este de acord cu această afirmație, spunând că și-a petrecut ore întregi alături de Ellen Knight, editorul NSC, pentru a parcurge toate cele 14 capitole ale cărții.

Bolton a afirmat că a acceptat „marea majoritate” a sugestiilor făcute de Knight cu scopul de a nu dezvălui informații secrete, iar după ce acestea au fost operate, Knight a conchis că nu mai există informații confidențiale rămase descoperite în cartea lui Bolton.

Echipa lui Bolton a transmis curții că „Dacă Primul Amendament înseamnă cu adevărat ceva, atunci înseamnă că Guvernul nu are puterea de a închide gura unui cetățean care vrea să vorbească despre o problemă de un mare interes public.”

Ministerul Justiției, pe de altă parte, afirmă că și ultima versiune a cărții cuprinde informații confidențiale. Însă Knight i-a spus lui Bolton, la final de aprilie, că discuțiile sale cu Casa Albă, pe tema cărții, au fost „foarte delicate”.

Concluzia echipei lui Bolton a fost următoarea: „A devenit evidentă intenția Casei Albe de a refuza aprobarea doamnei Knight pentru publicarea cărții. Scopul lor a fost întotdeauna de a trage de timp până la alegeri, refuzând să ofere un răspuns solicitărilor emise de Ambasadorul Bolton.”

Ministerul Justiției încearcă să stopeze lansarea și publicarea cărții acuzându-l pe John Bolton că nu a finalizat oficial procesul de revizuire a cărții solicitat de către Guvern, asta însemnând că și-a încălcat o parte din contract.

Totuși, în ciuda acestor dispute, au fost distribuite 200.000 de copii ale cărții în SUA. Alte copii ale cărții au fost distribuite chiar și în Australia, Canada, Marea Britanie și India.

„Ambasadorul Bolton nu mai poate face nimic pentru a opri această carte să devină publică pe 23 iunie pentru că este deja publică”, conform instanței.

Bolton spune în continuare că nu există informații confidențiale în cartea sa, mai ales că aceasta a fost oferită editorilor administrației Trump „doar din dorința de a fi precaut”. CNN relatează că este un comentariu foarte ciudat, având în vedere procesul care se derulează în prezent din cauza acestei cărți.