• Președintele Joe Biden nu a urmărit duminică seară gala premiilor Oscar, potrivit Casei Albe.
  • Kate Bedingfield, directorul de comunicare al WH, a fost întrebată despre faptul că Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock.
  • Bedingfield a spus că nu există „niciun comentariu oficial”, concentrându-și cea mai mare parte a briefingului său asupra războiului din Ucraina.

În locul a doi colegi care au fost afectați de COVID-19, directorul de comunicare al Casei Albe, Kate Bedingfield, a fost nevoită să răspundă la o întrebare despre faptul că Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock la gala Oscar în timpul briefingului de presă de marți.

Simon Ateba de la Today News Africa a întrebat dacă Casa Albă l-a condamnat pe Smith lovindu-l fizic pe Rock după ce comediantul a făcut o glumă despre căderea părului soției lui Smith, Jada Pinkett Smith, care suferă de alopecie.
„Așadar, nu am niciun comentariu oficial din partea Casei Albe cu privire la altercație”, a spus Bedingfield.

Ea a adăugat că președintele Joe Biden nu a urmărit ceremonia de decernare a premiilor Oscar de duminică seară.
Înainte de a întreba despre Oscaruri, Ateba a întrebat despre politica americană privind refugiații și dacă administrația Biden ar fi deschisă să primească refugiații etiopieni – care fug de la izbucnirea unui conflict armat în noiembrie 2020 – în același mod în care ar fi primiți ucrainenii.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

O notă a Departamentului pentru Securitate Internă obținută de CNN le spune ofițerilor să accepte ucrainenii care solicită azil „de la caz la caz”, în ciuda faptului că administrația Biden menține o politică de pandemie din epoca Trump care împiedică cetățenii străini să solicite azil în modul în care ar face-o în mod normal, conform dreptului internațional.

Bedingfield a părut inițial să treacă peste întrebarea lui Ateba despre Ehopia, care a fost grupată împreună cu cea despre Oscaruri, dar a revenit pentru a spune că nu are „nimic specific” de anunțat și că acceptarea de către SUA a 100.000 de ucraineni nu va opri alte activități diplomatice.