Casa Albă spune că Biden nu l-a văzut pe Will Smith pălmuindu-l pe Chris Rock și nu are niciun „comentariu oficial” despre altercația de la gala Oscar

Joe Biden

Joe Biden

În locul a doi colegi care au fost afectați de COVID-19, directorul de comunicare al Casei Albe, Kate Bedingfield, a fost nevoită să răspundă la o întrebare despre faptul că Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock la gala Oscar în timpul briefingului de presă de marți.

Simon Ateba de la Today News Africa a întrebat dacă Casa Albă l-a condamnat pe Smith lovindu-l fizic pe Rock după ce comediantul a făcut o glumă despre căderea părului soției lui Smith, Jada Pinkett Smith, care suferă de alopecie.
„Așadar, nu am niciun comentariu oficial din partea Casei Albe cu privire la altercație”, a spus Bedingfield.

Ea a adăugat că președintele Joe Biden nu a urmărit ceremonia de decernare a premiilor Oscar de duminică seară.
Înainte de a întreba despre Oscaruri, Ateba a întrebat despre politica americană privind refugiații și dacă administrația Biden ar fi deschisă să primească refugiații etiopieni – care fug de la izbucnirea unui conflict armat în noiembrie 2020 – în același mod în care ar fi primiți ucrainenii.

O notă a Departamentului pentru Securitate Internă obținută de CNN le spune ofițerilor să accepte ucrainenii care solicită azil „de la caz la caz”, în ciuda faptului că administrația Biden menține o politică de pandemie din epoca Trump care împiedică cetățenii străini să solicite azil în modul în care ar face-o în mod normal, conform dreptului internațional.

Bedingfield a părut inițial să treacă peste întrebarea lui Ateba despre Ehopia, care a fost grupată împreună cu cea despre Oscaruri, dar a revenit pentru a spune că nu are „nimic specific” de anunțat și că acceptarea de către SUA a 100.000 de ucraineni nu va opri alte activități diplomatice.

Exit mobile version