• Un drum de la sala de plen până la grupurile parlamentare durează cam 7 minute
  • Casa Poporului găzduieşte cele două camere legislative: Camera Deputaţilor şi Senat

Casa Poporului găzbuieşte cele două camera legislative: Camera Deputaţilor şi Senatul. Un drum de la sala de plen a Camerei Deputaţilor până la etajul grupurilor parlamentare durează cam 7 minute. Este a doua clădire publică din lume, după Pentagon.

Casa Poporului este impunătoare și pentru noii parlamentari. Oana Țoiu este boboc. La primul mandat a recunoscut că mai încurcă uşile. Că doar e ditamai casa! Noi i-am rugat să ne arate drumul până la grupul lor parlamentar. Îţi spun un secret, aşa între noi. Au cerut indicaţii înainte de a pleca în marea călătorie prin Palatul Parlamentului.

Aţi încurcat vreodată uşile? Oana Țoiu: „Da, dar mie asta mi se întâmplă şi în locurile în care merg mai des. E puţin un labirint, Parlamentul. Sper să nu fie şi o metaforă pentru labirintul legislativ. „

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

„Stai că asta e…oare unde sună telefonul astă? N-am mai văzut telefon cu rotiță de când aveam acasă”, adaugă ea.

Şi Ştefan a avut un pic de emoţii. Din lift a dat direct în beznă. Era sigur că a-ncurcat etajele.

Ștefan Pălărie: „Mergem spre grupul Parlamentar al Alianţei USR-PLUS. Încă mă familiarizez cu coridoarele, cu lifturile.”

V-aţi rătăcit pe aici?, întreabă reporterul. Ștefan Pălărie răspunde că momentan nu.

Ștefan Pălărie: „Dar nici nu am călătorit foarte mult. Acum o să vedem dacă nimerim unde trebuie. E foarte multă noitate: clădirea spaţiul, colegii şi am avut un moment emoţionant când a trebuit să stăm în picioare şi să intonăm imnul României.”