• Parlamentul elvețian a aprobat azi un proiect de lege prin care autorizează căsătoriile civile între persoanele de același sex.
  • În plus, proiectul de lege le permite cuplurilor de lesbiene să aibă acces la băncile de spermă pentru inseminare artificială.
  • Partidul Uniunea Democratică Federală (UDF), formațiune care susține valorile creștine, va iniția un referendum pe această temă.

Parlamentul elvețian a autorizat căsătoriile între cuplurile gay, printr-un proiect de lege aprobat în cursul zilei de azi, relatează Barron’s.

„O victorie istorică pentru comunitățile LGBTQ”, a scris Amnesty Suisse pe Twitter.

Partidul Uniunea Democratică Federală va iniția un referendum pe această temă

Totuși, partidul Uniunea Democratică Federală (UDF), formațiune care susține valorile creștine, a anunțat ca va iniția un referendum pe această temă.

Practic, cetățenii elvețieni vor avea ultimul cuvânt în ceea ce privește hotărârea Parlamentului elvețian.

Cuplurile de lesbiene vor avea acces la băncile de spermă

Căsătoria civilă între persoanele de același sex a fost aprobată de ambele camere ale Parlamentului elvețian, în urma unor proceduri care au durat 7 ani, având în vedere că proiectul final a fost depus de Partidul Vert’Liberal în 2013.

Proiectul de lege adoptat în cursul zilei de vineri le permite cuplurilor de lesbiene să aibă acces la băncile de spermă pentru inseminare artificială.