• 10,8 milioane de oanemi au urmărit BBC One în timpul spectacolului surpriză de artificii, organizat de primarul Londrei.
  • Britanicii revoltați au considerat spectacolul „ridicol” după ce dronele au folosit culorile UE și au adus un omagiu pentru BLM (Black Lives Matters). 
  • Telespectatorii au spus că organizatorii au „politizat” Anul Nou, în timp ce localnicii au spus că ei și animalele de companie au fost speriați de surpriză.

Primarul Londrei, Sadiq Khan a cheltuit aproximativ 1,5 milioane de lire sterline din bani publici pe spectacolul de artificii „Woke” susținut de BBC pro-UE, NHS și BLM.

În timpul show-ului, cele 300 de drone au luminat cerul nopții scriind mai multe mesaje, printre care și o inimă verde ce conținea inițialele NHS sau au adus un omagiu pentru BLM (Black Lives Matters), potrivit Daily Mail.

Evenimentul, finanțat de contribuabili, a fost ținut secret față de londonezi pentru a evita adunarea mulțimilor în timpul festivităților de la Greenwich, acolo unde au fost lansate artificii și 300 de drone au zburat deasupra O2 Arena din sud-estul Londrei. 

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Grandioasa festivitate a fost văzută de 10,8 milioane de britanici, obligați să sărbătorească Anul Nou acasă, în contextul pandemiei de coronavirus.

Primăria a spus că MailOnline a acordat un buget de 1,5 milioane de lire sterline, pentru care primarul, Sadiq Khan, a dat avizul final.

BBC a ajutat la planificarea difuzării spectacolului care i-a indignat pe mai mulți locuitori ai Londrei, motiv pentru care criticile nu au întârziat să apară.

A fost o oportunitate de a ne uni, totuși doriți în continuare să ne împărțiți pe toți, rușinos!”, a fost mesajul unui londonez pentru primar.

 Un altul a scris: „A fost o rușine. Toată chestia. Propaganda la artificii, lumini și muzică. Aș vrea să nu-l fi urmărit, ca mulți alții pe care îi cunosc.”