• Ministrul Economiei, Virgil Popescu, spune că o treime din economia țării este afectată
  • Analiștii spun că vom avea o recesiune de 7,5 %, în timp ce oficialii de la noi sunt mai optimiști și anticipează o recesiune de aproape 2% în 2020
  • Guvernul va ajuta cu 15 miliarde de lei companiile mici și mijlocii

Optimist sau nu, o recesiune de 2% anticipează oficialii de la noi pentru 2020. O treime din economia țării noastre ar fi afectată până acum, după cum spune Virgil Popescu. Totuși, asta e în contradicție cu ce spun specialiștii de la Capital Economics, care cred că e vorba de 7,5 %.

Așa cum probabil te așteptai, țara noastră are cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană, iar analiștii spun că e posibil să fie una din cele mai afectate țări de criza provocată de coronavirus. Mai mult, specialiștii avertizează că recesiunea cauzată de pandemie va fi cea mai gravă de la căderea comunismului până azi.

Dacă ai o companie mică sau mijlocie, te va bucura să afli că guvernul a anunţat că va ajuta cu 15 miliarde de lei business-urile de acest tip. Pandemia de coronavirus a forţat guvernele şi companiile din toată lumea să regândească accesul la alimente și medicamente. În comparație, la noi, statul vrea să se concentreze pe producţia locală, pentru a avea produse alimentare, gaze naturale şi echipamente medicale, în cazul în care vor apărea noi crize în viitor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Sursă foto: Profimedia