• Potrivit OUG 131/2020, angajații prefecturilor care se implică în combaterea și prevenirea COVID-19 primesc un spor de 30% din salariul de bază
  • În Dolj și Gorj, toți angajații Prefecturii au primit sporul
  • Prefecții și subprefecții nu beneficiază de acest spor

Angajații prefecturilor din țară, care au mers la serviciu în perioada pandemiei, primesc bani în plus. 30 la sută din salariul de bază, potrivit legii, dacă au desfășurat activități de combatere și prevenire a pandemiei.

În Dolj, de exemplu, dintre cei 43 de angajați ai Prefecturii, doar trei nu au primit. Asta pentru că sunt suspendați din activitate sau sunt detașați la alte instituții.

Șefii departamentelor din fiecare prefectură hotărăsc cine merită să primească acest spor. Fac referate în care descriu ce a făcut fiecare angajat în fiecare lună. Pe baza acestor documente, prefectul emite un ordin prin care se acordă acest spor.

În toate prefecturile din țară angajații au primit acest spor care, la salariul de bază minim din instituție, înseamnă aproximativ 600 lei. Ce au făcut? Au muncit mai mult și s-au expus îmbolnăvirii.

Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj spune că dacă angajații Serviciului pentru Situații de Urgență culeg date și fac raportări privind situația epidemiologică, cei de la relații cu publicul intră în contact cu zeci de persoane care vin să depună petiții pentru că prefectul nu mai ține audiențe.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Și angajații de la cabinetul prefectului sunt suprasolicitați în această perioadă. Organizează și participă la ședințele zilnice și îl însoțesc pe prefect în centrele de vaccinare, atunci când acesta vrea să facă vizite pe acolo.