Cât va rezista Guvernul PSD–PNL? Orban: „E împotriva voinței alegătorilor celor două partide”

Foto: Mediafax
  • Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, spune că o construcţie precum cea dintre PSD şi PNL va rezista atâta timp cât ea va fi necesară social-democraţilor.
  • Despre un guvern PSD – PNL, Orban spune că e „împotriva voinţei dominante a alegătorilor celor două partide”.

Ludovic Orban nu crede că alianța PNL-PSD va rezista. „Atâta timp cât PSD va considera necesar prezenţa la guvernare. Dacă PSD va simţi că pierde din guvernarea cu PNL – şi vă garantez că pierde – e gata”, a spus fostul președinte liberal la un post TV.

Ludovic Orban a precizat că a văzut analizele sociologice privind soluţionarea crizei. Astfel, un guvern PSD ar avut un sprijin mai mare decât un guvern PSD – PNL.

„Aproape două treimi din votanţii PNL nu erau de acord ca PNL să intre în guvern cu PSD şi peste jumătate din votanţii PSD nu erau de acord ca PSD să intre în guvern cu PNL”, a mai spus fostul preşedinte al liberalilor.

Potrivit lui Orban, un guvern PSD – PNl este unul „împotriva voinţei dominante a alegătorilor care au votat cu cele două partide”.

Întrebat cine va rămâne în Guvern şi cine va fi dat afară în cazul în care PSD şi PNL nu se vor mai înţelege, Ludovic Orban a spus: „PNL nu cred că va mai avea capacitatea să refacă o altă majoritate parlamentară dacă dă PSD afară”.