• Cătălin Drulă îl critică dur pe premierul Florin Cîțu, după revocarea lui Vlad Voiculescu.
  • Cătălin Drulă este vicepreședinte USR PLUS și ministru al Transporturilor.
  • Drulă a spus despre Cîțu că este „un zombie politic”.

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR PLUS și ministru al Transporturilor, l-a pus la zid pe premierul Florin Cîțu, după demiterea lui Vlad Voiculescu. Într-un interviu acordat G4Media, șeful de la Transporturi spune despre premier că este „un zombie politic” și că nu mai are încrederea USR PLUS.

„A fost un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional. Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care înțelege ce responsabilitate are într-o coaliție. (…) Sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om. Și cred că oamenii responsabili din PNL, președintele Iohannis înțeleg ce s-a întâmplat. Din semnalele mele, ei înțeleg ce s-a întâmplat, că nu este business as usual, înțeleg că s-a pierdut încrederea partenerului de guvernare în premier”, a declarat Cătălin Drulă.

Drulă: „Guvernarea nu stă într-un singur om”

„Acesta este gestul ultim prin care se formalizează o retragere de încredere. Dar eu sper – și știu – că există înțelepciune, sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om și că atunci când arunci în aer totul cu un gest de imaturitate – eu am cinci ani de experiență politică, nu am 20 sau 30, suficient să-mi dau seama că ești un zombie politic în acel moment”, a adăugat Drulă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ministrul Transporturilor a precizat că se așteaptă ca PNL să îl retragă pe Florin Cîțu și spune că USR PLUS nu vrea să iasă de la guvernare.

„Va fi o discuție în coaliție luni și nu aș vrea să anticipez în faza aceasta. Noi ne continuăm treaba. S-a discutat despre ieșirea de la guvernare. De ce să ieșim de la guvernare? E o guvernare foarte în regulă, nu ieșim din coaliție, suntem fideli față de parteneri, dar guvernarea nu stă într-un singur om, ca să repet cuvintele premierului”, a mai spus Drulă, pentru sursa citată.