Cătălin Drulă: „Dacă PNL nu votează Guvernul USR, i se opune preşedintelui Klaus Iohannis”

Dacă PNL nu votează miercuri Guvernul USR, înseamnă că i se opune preşedintelui Klaus Iohannis, care l-a desemnat premier pe Dacian Cioloş, declară vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România, Cătălin Drulă.

Întrebat la RFI ce crede că se va întâmpla miercuri în Parlament, la votul pentru învestirea Guvernului Cioloş, Cătălin Drulă a răspuns: „Prefer să discutăm undeva mai degrabă în loc de zodia şanselor, că am avut un om care a jucat poker cu România în ultimul an, să discutăm despre zodia responsabilităţii, pentru că de fapt, propunerea pe care o face USR României astăzi este o propunere a responsabilităţii. Cred că avem de departe cea mai bună ofertă politică din actuala clasă politică, suntem singurii care ne-am asumat guvernarea, într-un moment în care nici PNL, nici PSD nu au propus un premier, în discuţiile de la Cotroceni (…). Dacă astăzi PNL nu votează propunerea preşedintelui, înseamnă că se opune acestuia”.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă pentru instituirea de restricţii şi a spus că este alarmantă lipsa de acţiuni concrete din partea autorităţilor. Întrebat dacă vede în declaraţia preşedintelui o intenţie de a nu-l mai susţine pe Florin Cîţu pentru postul de premier, vicepreşedintele USR a răspuns: „Ce să spun, dacă a criticat autorităţile, poate s-a criticat şi pe sine? Că şi preşedintele are un rol în gestionarea pandemiei. L-a criticat pe Florin Cîţu, pe care l-a susţinut şi am pus toată ţara în slujba alegerii lui Florin Cîţu? Se simte cumva vinovat poate şi preşedintele, pentru că revocarea unui ministru e propusă de premier, dar e decisă sau contrasemnată de preşedinte, care poate să spună nu-l revoca pe Vlad Voiculescu, care spune nişte lucruri adevărate despre ce se întâmplă cu pandemia, nu-l revoca pe Stelian Ion, care e un profesionist, doar pentru că nu-ţi semnează un program de dat mită la primari, nu reface USL, pentru că soluţia e USR, nu USL? Pot să vă spun şi lucrurile astea, dar prefer să găsim o soluţie la această criză. Prima variantă ar fi votarea Guvernului Cioloş, propus de preşedinte. Dacă asta nu se întâmplă astăzi, noi rămânem în aceeaşi zodie a responsabilităţii şi o aşteptăm şi de la celelalte forţe politice, inclusiv de la preşedintele României”.