• Cătălina Rădulescu, avocata Agent Green a fost invitată la Marius Tucă Show
  • Cătălina Rădulescu: „Această împușcare a ursului, oriunde ar avea loc, trebuie să respecte legislația de mediu
  • Cătălina Rădulescu: „Noi nu avem nimic pe mediu, plan de management, obiective de conservare a speciilor de urs. Nu știm nici câți urși sunt în România

Dilemă națională de ultimă oră: a fost sau nu a fost ursul Arthur cel mai mare urs din România? De la cum sunt obținute derogările pentru (pardon our French) “extragerea” ursului din pădure la cine și-a dat consursul pentru cea mai rușinoasă vânătoare a tuturor timpurilor, s-a ajuns la cât de mare e ursul! Între timp, Comisia Europeană a deschis o investigație pentru a înțelege mai bine condițiile în care a fost ucis Arthur, iar DNA a deschis, de asemenea dosar penal pentru uciderea lui.

Unde ne aflăm cu investigațiile? Cine ce a mai aflat de săptămâna trecută încoace?

Afli de la Gabriel Păun, președinte Agent Green și consilier al premierului Cîțu, și de la avocata Agent Green Cătălina Rădulescu la Marius Tucă Show.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Nu este publică ancheta penală, în fine, dar publicarea acestor documente este de mare interes public având în vedere ca întreaga societate este tulburată de ce s-a întâmplat și ministerul este obligat să dea răspunsul oamenilor. Este un aspect de interes public care nu pune în pericol ancheta penală. Nu ar avea cu ce să fie oferită posibilitatea făptuitorilor să își ascundă faptele. Dacă nu sunt facute publice, este posibil ca acele acte să numai corespundă momentului inițial.”, a explicat Cătălina Rădulescu.

Orice activitate care se produce lângă aria protejată, dar are impact asupra speciilor din aria protejată, este o activitate care răspunde acelorași cerințe de mediu ca și cum ar fi în aria protejată. Această împușcare a ursului, oriunde ar avea loc, trebuie să respecte legislația de mediu. Dar noi nu avem nimic pe mediu, plan de management, obiective de conservare a speciilor de urs. Nu știm nici câți urși sunt în România.”, a adăugat aceasta.