• Un parlamentar poate încasa până la 50.000 de lei pe lună
  • Indemnizaţia unui deputat poate ajunge la 13.993 lei
  • Un senator primeşte o indemnizaţie maximă de 13.114 lei
  • Parlamentarii primesc şi o sumă forfetară pentru funcţionarea cabinetului
  • Parlamentarii au bani de cazare, telefon şi maşină
  • Cei care nu locuiesc în Bucureşti primesc încă 2% din salariu pe zi

Guvernul a luat urma banilor încă din decembrie, de la instalare. Nu i-a găsit, încă. De două luni a avut nevoie să întocmească un buget, de austeritate, zic unii. S-au bucurat pentru marele succes cu tăierea pensiilor parlamentarilor, care produce o economie subțire. Dar, când vine vorba despre indemnizațiile pe care le iau aleșii lună de lună, toată lumea tace mâlc. Deputatului PSD, Bogdan Gruia, îi prinde bine salariul. E decent, spune el.

Bogdan Gruia, deputat PSD: „Câștig mai bine decât câștigam înainte, este un adevăr. E decent acest venit și cred că e unul mulțumitor pentru cine poate să ducă o viață decentă în România.”

Raoul Trifan de la USR a intrat în politică, pentru că vrea să facă ceva pentru țară, spune el. Dacă ar fi vrut mai mulți bani, ar fi emigrat.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Raoul Trifan, senator USR: „Față de cât câștigam înainte, acum câștig mai puțin. Indemnizația este mai mică. Noi, cei care suntem mai noi în politică, nu cred că am făcut pasul spre politică pentru bani. Pentru că, dacă voiam bani, în primul rând, emigram.”

Aproape 50.000 de lei pot ajunge lunar în buzunarul unui parlamentar: 10.000, indemnizația unui simplu parlamentar, 9.000 pentru cazare și alte 20.000 de mii pentru funcționarea cabinetului. Pe 1 aprilie, anul trecut, a fost depus un proiect care ar fi tăiat 25% din aceste sume. Proiectul a ajuns la sertar. Concluzia vine de la Gabriel Zetea: „Îmi iau indemnizația degeaba”.

Gabriel Zetea, deputat PSD: „Personal, simt, cumva, că-mi iau indemnizația de parlamentar aproape degeaba. Pentru că nu muncim, nu producem.”