Câți bani va primi Metrorex pentru investiții. Metroul spre Aeroportul Henri Coandă, în topul priorităților

  • Investiţiile bugetate în metroul bucureştean se ridică la cinci miliarde de lei în următorii patru ani
  • Cei mai mulți bani se duc pentru metroul spre Aeroportul Henri Coandă
  • Pe locul doi este Magistrala cinci de metrou, Drumul Taberei-Pantelimon, cu 310 milioane de lei

Guvernul a aprobat bugetul pentru metroul bucureștean. Este un prim semn de stabilitate pentru Metrorex, companie zguduită de un șirag de scandaluri în ultimele săptămâni.

Salariații sunt supărați că nu vor primi măriri salariale, iar directorul general Gabriel Mocanu a demisionat pentru că nu a reușit să obțină banii și a fost înlocuit de Mariana Miclăuș.

Câți bani va atrage Metrorex anul acesta

Investiţiile bugetate în metroul bucureştean se ridică la cinci miliarde de lei, pe perioada 2021-2024. Pentru anul acesta, pentru întreținere sunt alocate 1,3 miliarde de lei.

În anul 2019, Metrorex a avut o cifră de afaceri de 757 milioane de lei și o pierdere netă de 330 de milioane de lei.

Chiar dacă ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că nu este fezabilă linia de metrou care va lega Bucureștiul de Aeroportul Henri Coandă, se pare că aceasta primește cei mai mulți bani. Aici vor fi distribuite 3,7 miliarde de lei, în decursul a patru ani.

Pe locul doi, în topul priorităților Metrorex este Magistrala cinci de metrou, Drumul Taberei-Pantelimon, care a fost inaugurată în septembrie. Aceasta va primi 310 milioane de lei, în perioada 2021-2024.