• Valeriu Gheorghiță a vorbit la Marius Tucă Show despre vaccinarea cu AstraZeneca.
  • Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID a explicat că se observă o scădere a credibilității vaccinului AstraZeneca, însă există „un procent ridicat pentru cei care vin să-și facă doza de rapel”.
  • Valeriu Gheorghiță: „Sunt circa 1000 de persoane care se vaccinează cu o doză, dar avem un procent ridicat în cazul persoanelor care vin la rapel”.

„Am observat această scădere a credibilității. Sunt circa 1000 de persoane care se vaccinează cu o doză, dar avem un procent ridicat pentru cei care vin să-și facă doza de rapel”, a spus Valeriu Gheorghiță, la Marius Tucă Show, emisiune difuzată de Aleph News.

Marius Tucă subliniază că oamenii care vin la rapelul cu AstraZeneca sunt cei care nu au avut efecte adverse.

Valeriu Gheorghiță spune că numărul reacțiilor adverse în cazul celor care au făcut și a doua doză de vaccin anti-COVID AstraZeneca este foarte mic.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

„Acest lucru este conform cu datele pe care le cunoaștem din studii”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea cu alt ser la rapel

Marius Tucă: Am o prietenă foarte bună la Paris. S-a vaccinat cu AstraZeneca. În fiecare zi o doare câte ceva. Dar, între timp, s-a dat o lege în Franța care spune că nu mai poate să facă rapelul tot cu AstraZeneca pentru că trebuie să aibă peste 55 de ani.

Valeriu Gheorghiță:În Franța s-a impus această limitare de vârstă și în această situație este nevoie de alternativă. În Franța s-a decis să se vaccineze cu un ser de la Pfizer sau Moderna”.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că OMS a declarat că nu este recomandat în acest moment pentru că nu există date relevante pentru situația combinării vaccinurilor care folosesc tehnologie diferită.