Cauza incendiului de la spitalul Piatra Neamț. Avocat: „După 12 ore de audieri ies la iveală detalii șocante”

  • Avocatul Adrian Cuculis a vorbit despre cele 12 ore de audieri în cazul „Piatra Neamț”.
  • Adrian Cuculis: „Cele 17 cadre medicale au declarat la unison că protecția contra incendiilor este doar o foaie semnată retroactiv”.
  • Adrian Cuculis: „Tragem concluzia amară, după 12 ore de audieri, că sistemul de omoară cu incompetența lui”.

„După 12 ore de audieri maraton la Piatra Neamț și un total de 17 persoane audiate, ies detalii șocante la iveală.

În primul rând, cele 17 cadre medicale au declarat la unison că protecția contra incendiilor este doar o foaie semnată retroactiv și nimeni nu știa cum trebuie să acționeze în caz de incendiu”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Cuculis a mai spus despre instructajul PSI că este „doar o formalitate într-o secție ATI cu circuite electrice învechite”.

„Secția ATI nu dispunea de ventilatoare pentru recirculare (din declarații), aerisirea făcându-se manual prin deschiderea geamurilor. Metodă primitivă și regăsită în foarte multe secții ATI din țară”, a spus Adrian Cuculis pentru Aleph News.

Care ar fi fost cauza incendiului de la spitalul Piatra Neamț

„Cauza probabilă a incendiului este arătată de către 3 din cele 17 cadre medicale ca fiind infectomatul care a propagat focul către combinezonul asistentei”, a spus Cuculis.

Avocatul a spus că asistenta în cauză va fi audiată în cursul zilei de vineri, 19 martie 2021.

Adrian Cuculis: „Din planșele foto din dosar reiese clar că se aprindeau candele în secția ATI”

Adrian Cuculis a mai spus că au fost puse întrebări capcană pe tema candelelor aprinse în secția ATI.

„Cu toții au răspuns mincinos că nu, deși din planșele foto din dosar reiese clar că se aprindeau asemenea candele, chiar în secția ATI”, a spus Cuculis.

„De asemenea, cadrele medicale au declarat că secția ATI era mult prea aglomerată și era imposibil să te miști printre pacienți. Tragem concluzia amară, după 12 ore de audieri, că sistemul de omoară cu incompetența lui”, a conchis avocatul Adrian Cuculis.