• Incendiul a izbucnit în Cox’s Bazar, unde trăiesc peste un milion de refugiați, majoritatea după ce au fugit de represiunea militară din Myanmar.
  • Focul a cuprins rapid adăposturile din bambus și țarină.
  • Faruque Ahmed, un oficial al poliției locale, a declarat că nu este clară cauza incendiului.

Un incendiu uriaș a cuprins duminică o tabără de refugiați înghesuită pentru musulmanii Rohingya din sudul Bangladeshului, lăsând mii de oameni fără adăpost, au anunțat autoritățile. Incendiul a izbucnit în Tabăra 11 din Cox’s Bazar, un district de frontieră din sud-estul țării, unde trăiesc peste un milion de refugiați Rohingya. Majoritatea refugiaților au fugit de o represiune condusă de armată în Myanmar în 2017, iar incendiul i-a lăsat pe unii dintre ei din nou fără adăpost.

Focul a cuprins rapid adăposturile din bambus și țarină, a declarat pentru AFP Mijanur Rahman, comisarul pentru refugiați din Bangladesh. Aproximativ 2.000 de adăposturi au ars, lăsând aproximativ 12.000 de cetățeni din Myanmar strămutați cu forța fără adăpost”, a spus el. Rafiqul Islam, superintendentul suplimentar al poliției din Cox’s Bazar, a declarat pentru Reuters: În prezent nu avem o estimare a pagubelor, dar nu există rapoarte privind victime”.

El a adăugat că incendiul era sub control și că la fața locului se aflau oficiali de rang înalt de la departamentele de pompieri, poliție și ajutor pentru refugiați. Faruque Ahmed, un oficial al poliției locale, a declarat că nu este clară cauza incendiului. Cel puțin 35 de moschei și 21 de centre de învățare pentru refugiați au fost, de asemenea, distruse, deși nu au fost raportate răniri sau decese, a adăugat el.

Recomandări

CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
ARTA CERE SACRIFICII
CE MĂNÂNC AZI?

UNHCR în Bangladesh a declarat într-un tweet că voluntarii refugiați Rohingya au răspuns la incendiu, agenția și partenerii săi oferind sprijin. Acesta nu a oferit alte detalii. Refugiatul Selim Ullah, tată a șase copii, a declarat că nu a putut salva nimic”.

Totul a ars până la cenușă. Mulți au rămas fără case. Nu știu ce se va întâmpla cu noi”, a declarat bărbatul de 40 de ani. Când eram în Myanmar ne-am confruntat cu multe probleme… casele noastre au fost arse, a spus el. Acum s-a întâmplat din nou”.