• Un caz de pestă porcină africană a fost confirmat la un mistreţ din Fondul de Vânătoare 49 Băcani, judeţul Vaslui.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Vaslui, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat un caz de pestă porcină africană la un porc mistreţ găsit mort pe Fondul de Vânătoare 49 Băcani.

Centrul Local de Combatere al Bolilor Vaslui, întrunit luni, a adoptat planul de măsuri pentru combaterea Pestei Porcine Africane.

Autorităţile fac apel la crescătorii de porcine să anunţe de urgenţă medicul veterinar dacă apar modificări ale stării de sănătate a animalelor sau dacă apar cazuri de mortalitate.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De asemenea, autorităţile atrag atenţia că este interzis consumul cărnii de porc fără a fi efectuat examenul trichineloscopic.

„Având în vedere evoluţia alarmantă a virusului pestei porcine africane pe teritoriul judeţului Vaslui, DSVSA Vaslui împreună cu Instituţia Prefectului – judeţul Vaslui face un apel către primari, consiliile locale şi către cetăţeni să trateze cu maximă responsabilitate acţiunile care ţin de prevenirea răspândirii virusului şi recomandă să respecte cu stricteţe toate acţiunile impuse de autorităţ̧ile competente. Orice suspiciune de boală trebuie comunicată de urgenţă medicului veterinar sau autorităţ̧ilor publice locale”, a mai transmis Prefectura.