• Știi ce e mai periculos decât traficul de droguri? Să bați mingea în curtea școlii.
  • Sau cel puțin asta au crezut polițiștii din Constanța, care au reținut mai mulți adolescenți.
  • Pentru că intraseră pe terenul de sport după orele de program.
  • Acum sunt anchetați de superiorii din MAI.

Opt copii din Constanța au fost reținuți de Poliție și duși cu duba la secție, după ce au fost prinși jucând fotbal și baschet în curtea unității de învățământ.

Tinerii, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, au fost legitimați și conduși la secția de poliție, unde au fost și amendați. Poliţiştii susţin că au primit mai multe sesizări, dar nu specifică dacă aceste sesizări sunt făcute în cursul zilei de vineri sau în decursul a mai multor zile, conform cărora câţiva tineri deranjează. Locatarii au depus patru sesizări scrise şi cinci telefonice, dintre care trei apeluri la 112, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Constanţa, Cristina Gavriloaie, a declarat ca elevii au fost înştiinţaţi că vor fi conduşi la sediul poliţiei pentru a putea fi legitimaţi şi pentru a putea fi luate măsurile legale.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Directorul școlii, depășit de situație

Copiii au fost amendaţi cu suma de 250 lei fiecare, pentru ca au pătruns în curtea şcolii fără a avea acordul conducerii, după terminarea orelor de curs.

După acest episod, Ion Denys Ciorogaru, directorul Școlii 29, a decis să renunțe la funcția sa. Ion Denys Ciorogaru și-a motivat alegerea pe motiv că nu poate manageria această situație. Părinții celor opt elevi sunt de părere că nu a fost vorba decât despre un abuz în serviciu al polițiștilor, iar unul dintre părinți va contesta amenda și va depune plângere penală. Mai mult, verificările făcute de Ministerul Afacerilor Interne nu s-au finalizat încă.