Cazurile COVID-19 și spitalizările continuă să scadă în Texas, după ce autoritățile au anulat obligativitatea purtării măștii și au permis afacerilor să se redeschidă la capacitate maximă pe 10 martie.

Statul a raportat 2.292 de cazuri noi, cu aproximativ 500 mai puține în medie față de săptămâna trecută. Între timp, spitalizările au scăzut la 3.308, cel mai mic nivel din octombrie.

Aceste cifre vin după ce guvernatorul republican Greg Abbott a fost supus la critici dure pentru că nu a respectat avertismentele de a nu relaxa restricțiile la începutul acestei luni.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

La acea vreme, președintele Joe Biden a criticat această mișcare ca o „gândire neanderthaliană” și a avertizat că va fi o „mare greșeală”. Cazurile și spitalizările din Texas COVID-19 continuă să vadă o tendință descendentă la mai mult de două săptămâni după înlăturarea restricțiilor.

Abbott a sărbătorit pe Twitter progresul statului, spunând: „Astăzi, Texas a atins un nivel minim înregistrat pentru rata de pozitivitate Covid-19 la 7 zile: 5,27%. A fost sub 6% timp de 5 zile și sub 10% pentru o lună întreagă. Spitalizările Covid au scăzut din nou – acum la cel mai scăzut nivel din 3 octombrie. Numărul celor vaccinați continuă să crească rapid”.